in ,

Sharnaaz Ahmad sedia beri kerjasama dengan SPRM

Pelakon Sharnaaz Ahmad sedia memberi kerjasama jika dipanggil Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan kes penggubahan wang haram oleh sindiket Macau Scam dan perjudian dalam talian.

Memetik laporan Berita Harian, Sharnaaz atau nama sebenarnya, Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad, 35, berkata, setakat ini, dia belum menerima arahan mana-mana pihak, biarpun ada yang mendakwa dirinya menjadi antara selebriti yang dikatakan bakal dipanggil SPRM.

Setakat ini, belum ada sesiapa dari SPRM yang menghubungi saya. Lagipun, kalau mereka hendak panggil, ia tidak akan beritahu lebih awal.

Tahu-tahu sahaja sudah berada di sana. Bagaimanapun, sama ada dipanggil atau tidak, saya akan beri kerjasama sepenuhnya kepada pihak berkenaan,” katanya.

Sharnaaz berkata, ketika isu itu dibangkitkan, dia pernah menghubungi SPRM untuk memberi keterangan.

Cuma saya tidak boleh hendak kongsi maklum balas SPRM berhubung penjelasan saya itu kerana ia sulit dan peribadi,” katanya.

Ditanya apakah isu itu memberi impak negatif kepada perniagaan kedai minuman yang diusahakannya, pelakon filem Jebat ini berkata, kesannya lebih kepada jenama.

Alhamdulillah, perniagaan saya seperti biasa dan tiada apa-apa yang berlaku. Cuma daripada segi jenama, ia agak terjejas. Bagi saya, kita tak perlu takut kalau kita tidak salah. Kita hanya berada pada masa dan tempat yang silap.

Hendak kata buat salah, tiada siapapun yang buat salah.

Kita tak boleh menghakimi orang. Walaupun dia pakai baju warna oren, selagi mahkamah tak jatuhkan hukuman, kita tak boleh kata mereka itu bersalah.

Mereka hanya dipanggil untuk disoal siasat sahaja,” katanya.

Terdahulu, Harian Metro Online melaporkan dua artis terkenal yang terbabit dalam bidang lakonan dan pengacaraan, antara beberapa artis dijangka dipanggil ke pejabat SPRM untuk memberi keterangan selepas tiada selebriti tampil secara sukarela.

Menurut sumber Harian Metro Online, dua individu terbabit menjalankan perniagaan dan mempunyai lebih sejuta pengikut di laman sosial. – BERITA HARIAN

 

Written by Ezri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Neelofa tak pernah cukur kening

Kerja Dari Rumah – Petua Untuk Menjadi Pekerja Yang Efisyen