in ,

Rumah ‘ayam’ berselindung di sebalik salon rambut diserbu

Seberang Perai: Sebuah premis salon rambut diserbu pasukan polis dari Bahagian Kongsi Gelap, Maksiat dan Perjudian (D7), Ibu Pejabat Polis Kontijen (IPK) Pulau Pinang pada petang Ahad lalu dipercayai menawarkan perkhidmatan seks kepada pelanggan.

Serbuan ke premis terletak di Nibong Tebal itu dilakukan jam 4.30 setelah hasil risikan dan maklumat awam berkaitan sarang persundalan yang beroperasi di situ.

Premis yang diubah suai itu telah menjalankan kegiatan tidak bermoral menerusi laluan pintu belakang bagi mengelakkan kegiatani tidak bermoral mereka dihidu pihak berkuasa.

Terlebih dahulu pelanggan tetap akan menghubungi penjaga premis melalui aplikasi ‘Whatsapp’ dan membuat tempahan untuk mendapatkan perkhidmatan sebelum datang ke premis tersebut.

Sewaktu serbuan, tiga wanita warganegara asing berumur antara 22 hingga 25 tahun yang didapati sedang leka melayan tiga orang pelanggan berumur antara 43 hingga 48 tahun yang berada di dalam premis berkenaan.

Dalam serbuan itu, pihak polis turut menahan seorang perempuan warga tempatan berusia 48 tahun yang merupakan pemilik premis tersebut.

Kesemua tangkapan telah dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Selatan untuk tindakan lanjut dan kes disiasat dibawah Seksyen 372A Kanun Keseksaan, Seksyen 372B Kanun Keseksaan dan Peraturan Pencegahan Penyakit Berjangkit serta Seksyen 269 Kanun Keseksaan.

Written by Ezri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

‘Kalau nak ambil rasuah kena ambil juta-juta’-Shamsubahrin Ismail

Industri kreatif negara dapat kelonggaran kerajaan